Ja, we zijn live! Wat leuk dat je hier bent. ♥

Ja, we zijn live! Wat leuk dat je hier bent. ♥

De nieuwe burgers en buns van Oishii Bun in Amsterdam

Als je je regelmatig op Instagram laat inspireren door foodies in Amsterdam, dan ben je Oishii Bun wellicht al tegengekomen. Het zijn namelijk wel hele toffe broodjes. Een nieuwe sensatie. Vanbuiten gevormd als een ufo. En vanbinnen vol met lekkers. Je kunt kiezen uit wel 16 variaties, vegan, vlees, zalm, geitenkaas, you name it.

Oishii, buns from space

Een nieuw broodje in town, de Oishii bun, of zoals ze het zelf noemen: ‘The best bun in the Galaxy!’ Inmiddels al een tijdje beroemd op the gram en dus zit ik elke keer verlekkerd te kijken als ‘ie voorbij zweeft. De hoogste tijd om ‘m eens uit te proberen. Ik koos een mooie zonnige dag, perfect voor een tripje langs de Amstel. ???????? We vinden de popup van Oishii Bun namelijk in de Nieuwe Kerkstraat, pal tegenover de Magere Brug. En dus ook op steenworp van de gezellige Hermitagemarkt!

Wat is een Oishii Bun?

De Oishii buns zijn hamburgerbroodjes die in een speciaal ontworpen grill-ijzer worden samengeperst en gegrild. Zo krijgen ze hun ufo-vorm met dichtgeschroeide rand en blijven alle ingrediënten en sappen netjes binnenboord. Vanaf buiten zie je dus niet wat erin zit, maar van binnen zijn ze gevuld met de lekkerste smaakcombinaties.

Zo heb je vegetarische, vegan, vlees en vis varianten. Bijvoorbeeld La Fiorentina, een focaccia met Italiaanse veggies en parmezaan. Of The Bollywood met shredded jackfruit, pittige augurk en brinjal curry. The Tsukija met verse zalm en wasabi dressing. Of The Bangkok Dangerous, een beefburger met spicy red dragons punch sauce en groene curry. Nou ik stop, want krijg er nu alweer trek van.

16 buns en burgers om uit te kiezen

Het menu is geweldig, je kunt zelfs kiezen uit 16 verschillende smaaksensaties. Ik vermoed dat ze allemaal superlekker zijn. Maar als je twijfelt, dan helpen ze je graag. En je kunt ook voor The Omakase kiezen, dan verrast de chef je met een dagelijks wisselende bun. Leuk!

Wij gingen zelf voor The Seoul met BBQ Pork Belly (die het meest besteld wordt) en The Oishii Classic met Wasabi Beef Burger. En voor onze kleuter een IJshii. Geniaal. Dat is dus een ufobroodje met ijs erin.???? 

Roux helemaal in z’n nopjes. En wij ook, want de broodjes smaken top! Ook bestelde ik een Pandan Milkshake (gifgroen!), en die was ook heel lekker. ????

Prijs en beleving

Qua prijs liggen de broodjes wat aan de hoge kant, want ze zijn niet onwijs groot. En dan doel ik met et name op de warme vleesvarianten, want er zitten ook betaalbaardere opties tussen. De buns variëren van zo’n €5,95 voor La Fiorentina; tot €12,75 voor The Seoul; tot wel €29,75 voor The Kobe met Wagyu beef.

Maar de ervaring is een 10. De broodjes zelf zijn superleuk bedacht, de producten zijn biologisch en ook de service is top. De medewerkers zijn lief en geduldig. Ik kreeg zelfs van A tot Z uitgelegd hoe de broodjes worden gemaakt. Overigens kosten de IJshii’s een schappelijke €3,95 en die zijn superlekker. ????

Waar zit Oishii Bun?

Oishii Bun zit als popup in The Location (onwijs mooi pand van dezelfde eigenaren, gebruikt als eventlocatie) in de Nieuwe Kerkstraat in de Plantagebuurt. En over een paar weekjes openen ze een eigen Oishii Bun locatie aan de Oosterdoksstraat. Ook al zo’n mooie plek! Gelukkig blijft de popup voorlopig ook nog gewoon open. 

Oishii Bun

Nieuwe Kerkstraat 22 Amsterdam
Binnenkort -> Oosterdokstraat 106 Amsterdam
oishiibun.com
instagram.com/oishiibun

Di – zat:  11:00 – 20:00 uur
Zon – ma:  gesloten

Oishii Bun Burgers in Amsterdam
Oishii Bun in de ufo-grill
Oishii Bun Burgers Takeaway in Amsterdam
Genieten van onze Oishii Bun burgers
Oishii Bun Pandan Milkshake Amsterdam
Oishii Bun Pandan Milkshake
Oishii Bun IJshii Takeaway Amsterdam
Halverwege Oishii Bun IJshii :p
Oishii Bun Amsterdam The Seoul
Making of Oishii Bun The Seoul
Oishii Bun Amsterdam The Seoul Pork Belly
Halverwege Oishii Bun The Seoul :p
Oishii Bun Ufo Burger Amsterdam
De Oishii Bun Ufo burger
Oishii Bun The Classic Oishii Burger Amsterdam
Halverwege The Oishii Classic Burger :p
Oishii Bun Amsterdam Plantagebuurt
Oishii Bun in de Nieuwe Kerkstraat Amsterdam
The Location Amsterdam
De eventlocatie van The Location, waar we nu even mochten wachten. 🙂
The Location Amsterdam Plantagebuurt
Prachtige ruimtes van The Location
The Location eventlocatie Amsterdam
Prachtig pand of niet? The Location in Amsterdam
The Location vergaderlocatie Amsterdam
Vergaderlocatie van The Location in Amsterdam

Eten in Amsterdam

Een favoriete foodspot bezocht?

Heb jij een van mijn favoriete eettentjes of andere food tips in Amsterdam bezocht? Wat leuk! Ik hoop dat het goed genieten was en je mooie en gezellige momenten hebt beleeft. Deel je het met ons?

Tag mij in je story of post op Facebook of Instagram @amsterdamwalks.

Meer eetplekjes in Amsterdam

Hieronder vind je mijn laatst toegevoegde food spots in onze verrukkelijke stad Amsterdam. ♥ Laat je me weten hoe het was? Tag @amsterdamwalks in je stories of posts op Facebook of Instagram.

Van burengezelligheid tot hippe kerstmarkt. Dit zijn de 12 leukste kerstmarkten in Amsterdam en omgeving! Laat je het me weten hoe het was? 🥳

Hulp nodig bij jouw WordPress Website?

Hulp nodig bij jouw website?

Ben je ondernemer en heb je ook zo’n fijne WordPress website? Misschien kun je wel wat hulp gebruiken of wil je al heel lang iets aanpassen. Naast founder van Amsterdam Walks, ben ik WordPress expert. Dus als het iets heel kleins is, help ik je graag. Stuur me even een berichtje of DM met korte toelichting over wat er moet gebeuren en we fixen het.

Amsterdam Walks

Kom er gezellig bij

Op Amsterdam Walks deel ik de mooiste ontdekte en onontdekte plekjes van Amsterdam aan de hand van mijn ontdekkingstochten door de stad. Van mooie straten, grachten, gebouwen en gezellige buurten tot aan prachtige winkels, speciaalzaken, eethuizen en restaurants. Juist de combinatie, van echt Amsterdams tot hotspot en van oud tot nieuw, maakt Amsterdam zo leuk én uniek.